Motorreizen Canada

Ontdek onze exclusieve motorreizen in Canada

Gemiddeld beoordeelt met 5 sterren!

Trip of a Lifetime

Gegarandeerd levenslange herinneringen aan unieke landschappen en ervaringen.

Wilde Natuur

Je verkent Canada’s ongerepte wildernis, majestueuze meren en fjorden, en kom oog in oog met fascinerend wildlife.

Nieuwe Vriendschappen

Elke reis biedt de kans om betekenisvolle banden te smeden met mede-motorrijders.

Ons Aanbod Canada Motorreizen

16 Dagen

Canadian Rockies and Yellowstone

Canada, Washington, Oregon en de Canadian rockies zijn een heerlijk vakantie- en motorrijgebied met veel gezichten. Tijdens deze tour rijden we langs adembenemende vulkanen, wijngebieden, meren, gletsjers, fjorden en door…

HEB JE VRAGEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald
+31 (0)6 – 53 14 91 99

Met het verzenden van dit formulier en eventuele aanmelding voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en privacybeleid.
Dit formulier is beschermd met reCAPTCHA en daarmee zijn de Privacy Policy en Terms of Service van Google van toepassing.

Meest gestelde vragen over motorreizen in Canada

Algemene informatie

Ja, in Canada varieert de helmplicht per provincie, maar helmen zijn bijna overal verplicht voor zowel bestuurders als passagiers van motorfietsen. Voor de georganiseerde tours van Crossroads Motortours is het dragen van een helm altijd verplicht, ongeacht de lokale wetgeving. Dit beleid zorgt ervoor dat alle deelnemers veilig blijven tijdens hun reis door de verschillende provincies en landschappen die Canada te bieden heeft.
Ja, voor je motorreis in Canada is het handig om een creditcard bij je te hebben. Hoewel Crossroads Motortours de meeste grote kosten, zoals accommodatie en geplande activiteiten, vooraf regelt, is een creditcard nuttig voor persoonlijke uitgaven zoals souvenirs of onvoorziene uitgaven. In het algemeen geven veel plaatsen, waaronder hotels en restaurants, de voorkeur aan of vereisen betalingen via creditcard.
Voor Canada heb je een Electronic Travel Authorization (eTA) nodig die je eenvoudig online kunt aanvragen. Zorg ervoor dat je dit ten minste 72 uur voor je vertrek regelt via de officiële Canadese overheidssite. Zonder een geldige eTA kun je het vliegtuig niet instappen.
Zowel individuele reizigers als groepen zijn welkom bij Crossroads Motortours. We bieden zowel de mogelijkheid om aan te sluiten bij een bestaande groep als om een privétour te boeken.

Reisvoorbereiding en Veiligheid

Zorg ervoor dat je een geldig motorrijbewijs hebt dat in Canada wordt erkend. Wij adviseren je ook om voor vertrek vertrouwd te raken met de Canadese verkeersregels en -regulaties. Onze ervaren tourleiders geven altijd een uitgebreide briefing voor de start van de tour.
Absoluut! Bij Crossroads Motortours kun je jouw Canadese motorreis personaliseren met verschillende opties zoals andere vliegroutes, motorkeuzes of extra verblijfsdagen. Vermeld je specifieke wensen bij je boeking en wij zorgen voor de rest.
Bij het rijden in de Canadese wildernis, waar beren veel voorkomen, is het belangrijk om altijd waakzaam te zijn. Als je een beer ziet terwijl je op de motor bent, houd dan een veilige afstand en probeer niet om dichterbij te komen voor een foto. Beren zijn snel en kunnen onvoorspelbaar reageren. Verlaag je snelheid en rijd rustig door zonder de beer te storen.
Ja, tijdens motorreizen door berengebieden in Canada neemt Crossroads Motortours specifieke veiligheidsmaatregelen. De tourleiders zijn getraind in het herkennen van berengebieden en het adviseren van veilige praktijken. Groepen worden geadviseerd om samen te blijven en lawaai te maken in dichtbeboste of minder zichtbare gebieden om beren op afstand te houden. Tevens zijn de stops in berengebieden zorgvuldig gepland op plekken die als veilig worden beschouwd.

Maaltijden en Kleding

Wij kiezen voor maaltijden in lokale restaurants die bekendstaan om hun kwaliteit en sfeer, waarbij we fastfoodketens vermijden. Verwacht een variëteit aan gerechten die de lokale Canadese keuken weerspiegelen, van verse zeevruchten tot hartige vleesgerechten.
Gezien het variabele klimaat in Canada raden we stevige motorkleding en regenkleding aan. Het dragen van een helm is verplicht en we adviseren je om je eigen helm mee te nemen voor comfort en veiligheid.

Een basispaklijst voor een motorreis omvat beschermende motorkleding, een helm, zonnebril of vizier, regenkleding, comfortabele kleding voor na het rijden, en persoonlijke items zoals medicijnen, zonnebrandcrème, en een camera.

Bezienswaardigheden en kosten

In Canada kun je overal met de Canadese Dollar betalen. Zorg ervoor dat je bankpas is geactiveerd voor internationaal gebruik en wees bewust van mogelijke transactiekosten. Fooien zijn ook een belangrijk onderdeel van de betalingscultuur in Canada; het is gebruikelijk om in restaurants een fooi van 15-20% van de rekening te geven, evenals aan taxichauffeurs en hotelpersoneel.
De kosten voor een motorreis in Canada kunnen variëren, maar voor een 16-daagse tour kun je gemiddeld tussen de €7800 en €1300 verwachten. Dit is inclusief accommodaties, maaltijden, motorhuur, en tours, zonder verborgen kosten.
Tijdens een motorreis door Canada kan een bezoek aan de adembenemende natuurlijke wonderen zoals Mount Rainier, Mount St. Helens, en de indrukwekkende Blue Mountains natuurlijk niet ontbreken. Ook rijden we door Yellowstone en Glacier National Parks, waar we de ongerepte wildernis en diverse wildlife kunnen bewonderen.

Onze tour neemt je mee door enkele van de meest iconische nationale parken van Noord-Amerika, waaronder Yellowstone National Park bekend om zijn geothermische activiteit en Glacier National Park, beroemd om zijn spectaculaire berglandschappen.

De rit door de Canadian Rockies is een hoogtepunten, met routes die langs majestueuze bergen en gletsjers gaan, zoals ervaren tijdens de rit over de beroemde Icefields Parkway. Dit deel van de reis biedt onvergetelijke uitzichten en talrijke mogelijkheden voor natuurfotografie.

Reviews

Gemiddeld beoordeelt met een 9,4 op Facebook!

Beheyt Alain
Beheyt Alain
Lees verder
Denk nog veel aan onze fantastische motorvakantie de Canadezen rockers tour Het was echt gaaf en een zeer aangenaam gezelschap Groeten alain
Jos & Marja
Jos & Marja
Lees verder
Hi Ronald. Deze tweede motorvakantie (Canadian Rockies and Yellowstone) was weer even geweldig dan de eerste (Go West) 3 jaar geleden. Jullie roesten niet vast en blijven er naar streven om de routes, restaurants en overnachtingsadressen steeds te verbeteren. Ronald en Rob bedankt voor alle goede zorgen. Natuurlijk willen wij de overige deelnemers (Roos, Petra, Marcel, Henk en Theo) ook bedanken voor jullie plezier en gezelligheid. In één woord het was GRANDIOOS !! Wij gaan nu sparen voor een derde keer. Tot ziens.
Theo Backers
Theo Backers
Lees verder
Ha die Ronald. Ik wist wel dat wij weer met jullie mee moesten gaan, de reden was, mensen met zoveel passie voor hun vak en kei gezellige mensen die alles 200% geregeld hebben. Dit was voor mij ( samen met Hentje ) de 3e keer en weer hebben wij vanaf het begin tot het einde genoten. Dan had jij ook nog Rob Houdini ( de ontsnappinskunstenaar ) bij je, wat een fijne vent. Dus bij deze wederom bedankt voor een geweldige motorvakantie, maar ik wil ook het Motormuizen Team, Petra, Roos, Marcel, Jos en Marja, hierbij bedanken en die hmmmm …winnaar van de Henk Buitendijk troffee…..Henk, voor de fijne tijd. Hopende op weer een volgende keer.
Henk Groenen
Henk Groenen
Lees verder
Hoi Ronald, ik wil je ook langs deze weg bedanken vooor de geweldige motorvakantie die ik met je in Canada heb mogen rijden.Je hebt gezorgd dat iedereen aan zijn trekken kwam en dat je er voor mij en voor de rest alles eruit gehaald hebt wat deze tour te bieden had.Je bent een vakman.!!!! Ook een woord van dank aan Rob onze trouwe volgman die hier ook veel aan heeft bijgedragen.Hopenlijk gaan we nog een seen tour maken samen.